Як довго збережеться результат відбілювання? Це на 100% буде залежати від вас: в меншій мірі від особливостей організму і в більшій мірі від того, як ви будете доглядати за зубами.

Перші 7 днів після процедури відбілювання зубів є найбільш важливими для збереження, закріплення і поглиблення ефекту. В цей час емаль найбільш схильна до зміни забарвлення.

Тому перші 7 днів після відбілювання лікарі-стоматологи настійно рекомендують дотримуватися так званої прозорої дієти, яка забороняє вживання будь-яких фарбувальних продуктів.


До таких належать: чай, кава, червоне вино, какао, напої  які містять барвники, шоколад, ягоди та варення, соуси і спеції каррі, буряк і морква в свіжому вигляді. Всі ці продукти мають фарбувальні властивості і особливо шкідливі, для зубів які пройшли процедуру відбілювання.


Протягом 2 діб після відбілювання повністю відмовтеся від куріння тютюнових виробів. У наступні 2 тижні максимально скоротіть кількість викурених сигарет. При недотриманні цієї умови досягнутий ефект може бути повністю знищений.


Після процедури відбілювання необхідно суворо дотримуватися гігієни порожнини рота: використовувати флосс (зубну нитку), якісну зубну щітку, пасту, полоскання, іригатор. Гігієнічні процедури бажано проводити після кожного прийому їжі, мінімум - двічі в день.. Такий підхід дозволить підтримати найкращий естетичний ефект відбілювання зубів максимально довгий час.

Не забувайте про регулярне професійне чищення зубів. Воно відмінно коригує зовнішнє фарбування емалі і позбавить вас від зубного каменю, нальоту, захищаючи ваш рот від багатьох неприємних проблем.

Для зменшення чутливості можна використовувати пасти для зняття чутливості - на основі кальцію і фтору. Які краще - порадить лікар. Щоб полегшити стан рекомендується не вживати занадто гарячу або холодну їжу / напої.

 

Раз на півроку обов'язково відвідуйте стоматолога. Не варто нехтувати цією порадою. Погодьтеся - завжди простіше виконати профілактику, ніж потім витратити час і чималі гроші на лікування.